Betal med kredittkort på nett

Posted by admin on November 06, 2014
Kredittkort

Kredittkort er en veldig fin betalingsløsning på nettet. Mange eksperter anbefaler at man betaler med kredittkort, spesielt dersom man handler fra ukjente nettbutikker. Dersom man betaler med bankkort, e-lommebøker eller bankoverføring, har man betalt på forskudd. Hvis nettbutikken viser seg å være useriøs, og ikke leverer de bestilte varene, kan det være veldig vanskelig å få tilbake pengene.

Når man betaler med kredittkort, betaler man ingenting på forskudd. Kredittkortselskapet låner ut pengene man trenger, og korteieren mottar en regning på slutten av hver måned. Dersom man ikke får varene man har bestilt, sier man bare fra til kredittkortselskapet, og da slipper man å betale for varene som ikke kom. Det betyr at man ikke risikerer å tape egne penger. Regningen man mottar viser alt kortet er brukt til, og da kan man også oppdage om andre har misbrukt kortet. Det gir ekstra beskyttelse mot svindel.

Med kredittkort kan man både kjøpe varer man ikke har råd til der og da, og man kan bestille varer på en trygg måte på nett, uten å betale på forskudd. Det bugner over av nettbutikker, og man kan kjøpe alt fra musikk og klær til møbler og bildeler. Av og til haster det å kjøpe noe nytt, og med kredittkort trenger man ikke å utsette kjøpet til man har spart opp nok penger. I stedet for å spare på forhånd, kan man kjøpe varen først, og deretter spare opp penger til å betale tilbake de lånte pengene (kreditten).

De fleste nettbutikker godtar kredittkort, men det er ikke sikkert alle nettbutikker godtar alle typer kort. Dette finner man ut ved å sjekke nettbutikkens betalingsløsninger. Når man betaler med kredittkort, skal man skrive inn kortets nummer, hvor lenge det er gyldig, og man må angi sikkerhetskoden på baksiden av kortet som ekstra sikkerhet.