Hvordan fungerer et kredittkort?

Posted by admin on November 01, 2014
Kredittkort

Noen ganger har man ikke råd til en vare eller en tjeneste man trenger, eller kanskje man ikke har med seg nok kontanter, og ikke har muligheten til å ta ut penger noe sted. Da kan kredittkort være løsningen. Selvsagt kan man spare til ting man trenger, men av og til trenger man noe med én gang, og har ikke tid til å spare opp penger. Det kan være at fryseren eller komfyren går i stykker, eller at det skjer andre, uforutsette ting.

Med kredittkort kan man få et forskudd som brukes til å betale for varer og tjenester. Man låner pengene fra selskapet som har utstedt kredittkortet, og brukerne velger selv om de vil betale tilbake hele beløpet på én gang, eller om de vil betale tilbake over flere avdrag. På denne måten kan store utgifter tilbakebetales over mange måneder. Det eneste man må gjøre, er å betale et minstebeløp hver måned, men man bestemmer selv hvor mye man vil betale over minstebeløpet.

Kredittkort gir brukerne større økonomisk frihet, i og med at de kan kjøpe nødvendige varer uten å ha sparepenger tilgjengelig. Dersom man betaler tilbake kredittkortgjelden i tide, er det både trygt, praktisk og nyttig å eie et kredittkort, og det gir rett til reklamasjon ved konkurs hos selger. Kreditten man får er et slags minilån, og på slutten av hver måned mottar brukerne en regning som viser hvor mye de skylder, og hvor mye de må betale i minstebeløp. Alle kredittkort har en øver kredittgrense, for eksempel 20 000. Det betyr at man ikke kan gå over denne grensen. Hvis man kommer til den øvre grensen, må man betale tilbake noe av det man skylder, før man kan bruke kortet igjen. Kredittkort er også en ekstra forsikring når man handler på nettet, ettersom man kan utsette betalingen til man har mottatt varene.